Food

De nieuwe bistro Monroe in Antwerpen brengt klassieke en moderne gerechten samen

In het pand dat voorheen The Dirty Rabbit was, huist sinds 26 januari 2022 het bistrorestaurant Monroe.
person human chef

Bar & bistro Monroe, dat de brug slaat tussen Oud en Nieuw Zuid in Antwerpen, verwelkomt gasten sinds 26 januari 2022 voor klassieke gerechten uit de moderne wereldkeuken, alsook een glaajse champagne of cocktail aan de bar. Het idee achter Monroe: ‘Blending old world elegance with a touch of modern boldness’.

Het restaurant oogt elegant, maar horeca-ondernemer Kasper Stuart wil het concept laagdrempelig houden. "Je komt hier om te genieten van een pint, speciaalbier, een glas champagne of voor één van de zalige cocktails. Of je reserveert of komt langs voor een lekkere brunch, lunch of diner."

Voor het design van het restaurant werkte Kasper en zijn vrouw Danielle samen met Kurt Hereygers van Not Before Ten. De grote blikvanger volgens ons is de grote, ronde lamp die in boven de grote tafel in het midden van het restaurant hangt. In combinatie met de ronde zetels en de fotolijsten aan de muur, geeft het haast het gevoel dat je je in Parijs begeeft. Buiten klinken of dineren is ook mogelijk: het grote terras, dat er is dankzij de heraanleg van de Zuiderdokken, zal geopend zijn bij mooi weer tijdens alle seizoenen.

Onze favorieten? De toast aux champignons, kazen van de bekende Antwerpse kaasmeesters Van Tricht, de Gul Muchim (pittige oesters met Koreaanse invloeden) en Monroe’s eigen Essentiel Blend, een samenwerking met Piper Heidsieck.

Tiradito2.jpg
Gul Muchim.jpg
Tiradito & Gul Muchim
Toast aux Champignons2.jpg
Toast aux champignons
KAAS.jpg
Martini1.jpg
Kazen & apero

Op zaterdag en zondag is er een à la carte brunch met onder meer avocado toast, Dutch baby (een fluffy pannenkoek met compote van blauwe bessen en verse room) of eggs benedict.

Avocado Toast2.jpg
Avocado toast brunch

Bar & Bistro Monroe
Gentplaats 1
2000 Antwerpen
www.bistroMonroe.be 

Open van woensdag tot en met zondag van 17.00 tot 00.00 (afhankelijk van huidige wetgeving) 
De keuken is open tot 22.00
Zaterdag en zondag is er de à la carte brunch tussen 12.00 en 15.00

Recommended posts for you