5 verfijnde restaurants in Knokke die je eens geprobeerd moet hebben
Dah Makan
Het immer populaire asian fused concept is ook in de badplaats te ontdekken. Dah Makan is ontworpen rond de filosofie van ‘social food’. Sharing, het concept dat iedereen kent en liefheeft, gaat perfect samen met het overheerlijke eten.
Dumortierlaan 64
dahmakan.be
Bartholomeus (**)
Ken je Bartholomeus van meer dan twee jaar geleden? Dan is dit hét moment om opnieuw het restaurant te komen ontdekken. Het werd immers omgevormd tot een kleinschaliger concept. De grote eetzaal is nu een knusse eettoog met zicht op zee en een open keuken voor een beperkt aantal gasten. Waar niet veel aan veranderd is, is de Michelinster-kookstijl van de chef, smullen!
Zeedijk-Heist 267
restaurantsbartholomeus.be
Blanco
Yucatán meets Ibiza! Het interieur is er beige, relaxed en beachy. Gelegen in de volledig nieuwe wijk Duinenwater biedt Blanco zowel taco’s, als the catch of the day. Je eet er oesters met ceviche van komkommer en appel en kroketjes van mangalica varken, jalapeño en kerriemayonaise.
Keith Haringplein 7
blanco-knokke.be
Cuines,33 (*)
In de mood voor tapas? Het altijd even lekkere Cuines,33 biedt een tapasmenu-formule aan waar respect voor puurheid en kwaliteit van het product het belangrijkste is. Een aperitief vooraf of een afzakkertje achteraf kan met de Cuines-cocktails aan de cozy bar.
Smedenstraat 33
cuines33.be
Caillou
Chef Sander Van de Walle brengt bij Caillou klassieke gerechten op een hedendaagse manier: puur en zonder zware sauzen. De smaken zijn er authentiek, de omgeving is er trendy en zen dankzij de natuurlijke en zachte materialen. Een verfijnde afsluiter voor een dag aan zee.
Knokkestraat 282-284
restaurantcaillou.be