Food

3x gezonde smoothie om van de quarantaine-kilo’s af te komen

Gooi deze ingrediënten in de mix voor een gezond ontbijt, lunch of snack om die quarantaine-kilo's te bestrijden.
spoon cutlery plant fruit food person human

Zoete groene detox smoothie

Via Julie's Lifestyle.

 

Ingrediënten:

1 kop gekoelde groene thee (of water)

2 kleine rijpe persimmons (kaki)

1 rijpe peer

1 koffielepel hennepzaad (of chiazaad)

½ à 1 koffielepel spirulinapoeder

1 koffielepel verse gember (optioneel)

2 grote handenvol bladgroen

 

Zo maak je het:

Combineer groene thee, persimmon, peer, hennepzaad, spirulina en gember in de blender. Mix tot een romige smoothie. Voeg het bladgroen toe en mix opnieuw.

 

Waarom gezond?

Spirulina is een blauwgroene alg die je lichaam helpt om schadelijke afvalstoffen af te voeren. De smoothie is rijk aan proteïne, mineralen, vitamines B en chlorofyl – essentieel om je energieniveau op peil te houden en je vetverbranding te stimuleren.

sweet_green_detox_smoothie_2_low_res.jpg
© Julie's Lifestyle

Groen powerontbijt

Via Goestjes.

 

Ingrediënten:

1 banaan

1 sinaasappel

1 avocado

3 gele kiwi’s zespri

Halve komkommer

Enkele blaadjes verse basilicum

1 eetlepel tarwegraspoeder

2 eetlepels honing

Een scheutje amandelmelk

 

Zo maak je het:

Pel de banaan en snijd de avocado doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Schil de kiwi’s en de sinaasappel. Verdeel de komkommer in grove stukken. Mix, schenk in een kom en top af met fruit of havermout

 

Waarom gezond?

Wie de dag start met dit sapje heeft een grote kans verzadigd door te komen tot de lunch. Tarwegras bestaat namelijk voor 70 procent uit chlorofyl: een stofje waarvan is bewezen dat het de eetlust kan verlagen. Chlorofyl is ook goed voor je huid, vermindert acne en vermindert ontstekingen. En naast de goede vetten die de avocado toevoegt, maakt het je smoothie ook nog eens supercreamy.

Rode bietenlatte

Via Sofie Dumont.

 

Ingrediënten:

180 ml melk naar keuze (bv. ongezoete cashewmelk)

1 theelepel geraspte gember

1 theelepel appelsienzeste

1 theelepel citroenzeste

1 eetlepel gekookte biet

Een snuifje rode biet poeder, cacaopoeder of kaneel voor de afwerking

 

Zo maak je het:

Kook de melk, gember, appelsien- en citroenzest gedurende 2 minuten op een laag vuur. Voeg de rode biet toe. Giet warm water in een blender en giet weer uit. Doe het melkmengsel en de rode biet in de blender. Blend het geheel gedurende 30 seconden. Schenk in en werk af met poeder naar keuze.

 

Waarom gezond?

Gember geeft een warme, pittige smaak maar brengt tegelijk een boel gezondheidsvoordelen met zich mee. De officiële naam is zingiber officinale en maakt deel uit van de wortelstok-familie. Wie last heeft van een langzame spijsvertering (veel jonge vrouwen dus), zouden vaker deze wortel aan het eten of drinken moeten toevoegen. Het versnelt namelijk flink het metabolisme. Ook houdt het de suikerspiegel stabiel which means dat je minder snel weer trek gaat krijgen. En hoewel de bieten in de smoothie weinig calorieën bevatten, zitten ze boordevol water, vezels en eiwitten. Daarnaast verbeteren de nitraten in bieten de werking van mitochondriën (lees: betere sportprestaties).

sofie-dumont-12-1018652-1200x900.jpg
© Sofie Dumont

Recommended posts for you