Food

3 recepten voor koolhydraatarme sushi zonder rijst

Wie minder koolhydraten wil eten, eet best ook minder rijst. Maar wie denkt dat rijst schrappen gelijk staat aan sushi schrappen, heeft het mis.

We geven het toe, als we eens een koolhydraatrijke cheatday doen, dan staat sushi steevast bovenaan. In sushi zit rijst en laat dat nu eens een bron van koolhydraten zijn. Wil je juist minderen in carbs, dan kun je de sushirijst simpelweg ook vervangen met deze drie alternatieven:

Komkommer sushi

Voor 1 sushirol.

Ingrediënten:

- 1 komkommer
- ½ eetlepel kruidenkaas
- 1 plak gerookte zalm
- ½ advocado
- 1 theelepel chillivlokken
- 1 theelepel sesamzaad

Werkwijze:

Snij de komkommer in brede, dunne plakken met een dunschiller. De eerste en laatste plak die je schilt bestaan vooral uit schil en gebruik je dus niet. Leg de plakken naast elkaar en zorg ervoor dat de zijkanten een beetje overlappen. Nu heb je een rechthoek. Smeer de kruidenkaas gelijkmatig over de het rechthoek en leg de plak gerookte zalm erop. Snij de halve avocado in reepjes en leg die reepjes op de zalm. Strooi er wat chilivlokken over. Rol nu het geheel op, zodat je een sushirol krijgt. Snij de rol in stukken van ongeveer twee centimeter breed. Voor de afwerking strooi je nog wat sesamzaadjes over de sushi.

 

Zeewier sushi

Voor 1 sushirol.

Ingrediënten:

- 1 nori blad (zeewier)
- 1 plak gerookte zalm
- ½ wortel
- ½ avocado
- 1 theelepel mayonaise
- sojasaus (hoeveelheid naar keuze)

Werkwijze: 

Leg het noriblad op een sushimat (of op een snijplank als je geen sushimat hebt). Leg de zalm in een lijn van een paar centimeters wijd over de breedte van het noriblad. Smeer de mayonaise over de zalm. Snij de avocado in schijven en leg die ook op de zalm. Snij de wortel in dunne reepjes en leg die bovenaan. Rol het noriblad op en besprenkel het uiteinde met water zodat de rol goed blijft plakken. Snij de sushirol in schijven van twee centimeter en serveer met sojasaus.

Rijstpapier sushi

Voor 1 sushirol.

Ingrediënten:

- 1 vel rijstpapier
- 5-10 spinaziebladeren
- ½ wortel
- ½ avocado
- ½ plak gerookte zalm
- 1 theelepel sesamzaad
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 theelepel sriracha

Werkwijze: 

Rasp de wortel en snij de avocado in schijven. Dop het vel rijstpapier in water en leg de spinazie in het midden van het vel. Leg daarop de zalm, geraspte wortelen en avocado. Sla nu beide kanten van het rijstpapier over het midden zodat je een sushirol krijgt. Strooi het sesamzaad over de rol en snij hem in plakken van twee centimeter breed. Meng in een apart potje de mayonaise met de sriracha en serveer deze saus bij de sushi.

Recommended posts for you