Maison Christian Dior heeft weer een nieuwe aanvulling in de parfumcollectie
De hoofdparfumeur van het modehuis Dior, François Demachy, probeerde de nobele schoonheid van exquise vanille over te brengen en de warme, enigszins wilde tonen ervan opnieuw te creëren. Het resultaat is verwarmende vanille-akkoorden omlijst door leuke, speelse en onverwachte tonen. François Demachy schildert een realistisch portret van "tropische schoonheid". Verleidelijk, niet suikerachtig, intens en verfrissend tegelijk.
Vanilla Diorama brengt niet alleen hulde aan vanille, maar ook aan het gelijknamige dessert, waar Christian Dior zo dol op was. Het recept voor deze lekkernij is niet met zekerheid bekend. In een boek uitgegeven door het beroemde restaurant Maxim's staat er echter een beschrijving van: vanille-ijs, sappige sinaasappel en een beetje bittere chocolade. Dit was genoeg om de beroemde banketbakker Julien Dugour aan te trekken om een moderne versie van "Diorama" te creëren, een weelderig dessert waar Christian Dior dol op was.